KLM

Geplaatst op zaterdag 14 november 2015 @ 20:41 , 98 keer bekeken

Bezuinigend KLM maakt meer bekend over nieuwe Boeings

Geplaatst op

24 juli 2015

Laatste update

24 juli, 19:42

Foto's

3

 
 • De nieuwe Boeing 787-9

  De nieuwe Boeing 787-9

  KLM

 • De Business-Class cabine

  De Business-Class cabine

  KLM

 • KLM

1 van 3
 • Afbeelding
 • Afbeelding
 • Afbeelding
Air France-KLM ziet ruimte om de komende jaren meer te besparen op kantoorkosten dan ze tot nu toe van plan was. In totaal wordt er nog eens 150 miljoen euro bespaard. KLM maakte vandaag ook meer bekend over de nieuwe Boeings 787-9 Dreamliners die in oktober de eerste vluchten moeten gaan maken. De nieuwe kisten worden onder andere uitgerust met 30 Business Class-stoelen die volledig plat gelegd kunnen worden.

De eerste vlucht met de 787-9 staat vooralsnog gepland op 26 oktober naar Bahrein. Het toestel maakt een tussenstop in Abu Dhabi. Naast 30 buisness class- stoelen is er wifi aan boord, kunnen de economy-class stoelen 40 procent meer naar achteren en zijn de ramen groter. Volgens KLM is de CO2-uitstoot van het toestel met 20 procent verlaagd. 

Het is nog niet bekend op welke bestemmingen de nieuwe Dreamliner nog meer gaat vliegen. Bestemmingen die worden genoemd zijn onder meer Cairo, Xiamen, Hongkong, Quito-Guayaquil, Vancouver, Havana, Chengdu, Tokio Narita, Rio de Janeiro en Fukuoka.

Verslechterde resultaten
Air France-KLM meldde vrijdag dat de resultaten in het tweede kwartaal verder zijn verslechterd. Het bedrijf zag weliswaar de omzet met 3 procent oplopen tot 6,64 miljard euro, maar die toename was te danken aan het gunstige effect van de dure dollar. Die stuwde de opbrengsten op vluchten van en naar de Verenigde Staten.

De ticketprijzen van KLM staan al geruime tijd onder druk door de zware concurrentie. De druk die dat legt op de omzet is in het tweede kwartaal alleen maar toegenomen. In belangrijke markten als Japan en Brazilië kampt het bedrijf bovendien met een afnemende vraag.

Verder worden zoals eerder aangekondigd verlieslatende routes geschrapt en investeringen in onder meer nieuwe vliegtuigen uitgesteld. De nieuwe dreamliners hebben niet de lijden onder de slechte resultaten.

Zie ook


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: